Şanlıurfa Tur Gezileri

Şanlıurfa Tur Gezileri

Şanlıurfa Tur Gezileri

Şanlıurfa Bölgemiz güneydoğu’nun en gizemli ve eşsiz güzelliklerine sahip olan şehirlerinden birisidir şanlıurfa. Bilinildiği üzere şansılıurfa hem görsel bir sunum hemde eşsiz lezzetlere tanıklık etmiştir. Gezi organizasyon şirketleri ile görüşerek Şanlıurfa tur gezileri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilir gezilere katılarak esşsiz doğal güzelliği yaşayabilirsiniz. Şanlıurfa da gezi sırasında herhangi bir ulaşım problemi yaşamamak adına araç kiralamanız mümkündür. Bunu web sayfamız üzerinden yapabilirsiniz.  Wincar.com.tr  bu konuda araç kiralama şirketlerinden faydalanabilirsiniz. Şanlıurfa ülke ve medeniyetlere her zaman ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle yapılan kazı çalışmalarında tarihin eşsiz güzelliği hakkında pek çok önemli bilgiye ulaşılmıştır günümüzdede hala ulaşılmaya devam etmetedir. Şanlıurfa Hitit, Arami, Asur, Pers, Makedonya, Roma, Akkad, Bizans, Babil, Sümer gibi zengin medeniyetleri topraklarında ağırlamış bir şehirdir. 1924 yılından itibaren il olarak tanınmaya başlamıştır.

Şanlıurfa’nın Yöresel Yemekleri

Şanlıurfa denildiği zaman akla öncelikli yöresel yemekleri gelir. Şanlıurfanın bu yöresel yemekleri zengin bir mutfağa sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden Şanlıurfa turların 'da eşsiz lezzetler tatmanız mümkündür.  Şanlıurfa tur gezileri sırasında tadacağınız en yöresel yemeklerin başında urfa kebap yer almaktadır. urfa kebap birçok insan için  kebap çelitlerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Şanlıurfa yöresel yemeklerinin  kebap çeşitleri şu şekilde servis edilmektedir. Kebaplar patlıcanlı kebap, keme kebabı, domatesli kebap, kazan kebabı, Haşhaş kebabı şeklinde çeşitlenir. Bunların yanı sıra çiğ köfte, ciğer, lahmacun, kuzu pirzola, içli köfte, İsot çömleği, Arap lebeni, borani, tırşik, zingil ve tırnaklı ekmeğin tadına bakmadan şehirden ayrılmamanız önerilir. Yemek sonrasında tatlı çeşitleri olarak Şıllık tatlısı ya da billuriye tatlısından yiyebilirsiniz. Ardından olmazsa olmaz mırra kahvesi içmeniz önerilir.

Şanlıurfa’nın Tarihi Yerleri

Şehrin eşsiz güzellikleri hem görselliği hemde hikayeleri ile insanları etkilemektedir. Bu yüzden gezerken tarihi hikayelerini de öğrenmenizde fayda vardır. Şanlıurfa denilince akla gelen ilk yer Balıklıgöl’dür. Balıklıgöl içerisinde Halil-ür Rahman Gölü ve Ayn Zeliha adında iki göl bulunur. Bunun yanı sıra Halil-ür Rahman Gölünün yanında iki cami bulunur. Bu camilerin biri Bizans dönemine ait olan Meryem Ana Kilisesi yerine inşa edilmiştir. Diğer cami ise Osmanlı yapısı olan Rızvaniye camisidir. Bunun yanı sıra Şanlıurfa kalesine çıkarak şehir manzarasını görebilirsiniz. eşsiz mimari özellikleri içinde barındıran kaleden güneşin batışını izleyebilirsiniz. Şanlıurfa Turları sırasında Harran evlerini ziyaret etmenizde önerilir.  Bunun yanında sıra geceleri ile de adından söz ettiren bu şehirde güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Şanlıurfa araç kiralama

Bilindiği üzere şanlıurfanın en büyük araç kiralama firmasıyız bizlerden kiralayacağınız araçlar 2019 model olup düşük kmli araçlardır. Kuruluşumuzun en yegane temeli hizmet politikamızdır.  Şanlıurfa araç kiralama firması olarak sizlere daime full kaskolu araçlar temin etmekteyiz her aracımız tarafımıza geri dönüş sağladığında mutlak olarak periyodik bakıma girmektedir.   Wincar firmasından kiralayacağınız her araç hemen hemen her bütçeye uygun olarak şartlarda fiyat çalışması yapılmış olup şanlıurfanın en büyük araç kiralama firmasının başında gelmektedir.
20 yılı aşkın süredir hizmet veren wincar  şanlıurfa araç kiralama konusunda sürekli yenilenen teknolojilerle donatılmış birbirinden deneyimli personelleriyle şanlıurfanın parlayan yıldızı olmuştur  her zaman söyleriz şanlıurfa araç kiralama olarak  kalite tesadüf değildir.  detaylı bilgileri web sitemizden alabilir araç kiralama işlemlerini müşteri temsilcilerimizle görüşerek yapabilirsiniz.



Whatsapp Telefon