Şanlıurfa Gap Havalimanı

Şanlıurfa Gap Havalimanı
Ucuz Fiyatlı Şanlıurfa Şanlıurfa Gap Havalimanı Araç Kiralama https://www.wincar.com/ En İyi Fiyat Garantisi ile Size En Uygun Rent a Car Hizmetini Sunuyoruz. Şanlıurfa rent a car sektöründe bulunup, Şanlıurfa bölgesinde hizmet veren araç kiralama firmasıdır... Şanlıurfa Gap Havalimanı (GNY). Şanlıurfa
-
Şanlıurfa GAP Havalimanı Araç Kiralama: Wincar


Peygamberler Diyarı olarak bilinen halk dilinde ve eski adıyla Urfa olarak adlandırılan Şanlıurfa Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği azimli mücadelenin ardından “şanlı” unvanını almıştır. Urfa en çok arkeolojik kazı yapılan şehirlerden biridir. Dünya’nın en eski heykeli ve tapınağının burada bulunması insanlık tarihinin yeniden yazılmasını mümkün kılmıştır.


“İnsanlık tarihinin sıfır noktası” ve “medeniyetin doğduğu yer” olarak adlandırılan Göbeklitepe ve tarihi alanını daha yakından tanımak ve Urfa’nın kadim tarihine bir yolculuk yapmak isterseniz Wincar tüm bu süreçte sizlere konforlu bir seyahati mümkün kılar.


Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan Göbeklitepe’ye direkt geçiş yapmak için özel aracınızın olması gerekiyor. Bu hat üzerinde herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Toplu taşıma ile Göbeklitepe’ye ulaşmak istiyorsanız öncelikle Şanlıurfa şehir merkezine gitmelisiniz.


Şanlıurfa GAP Havalimanı ile Göbeklitepe arası yaklaşık 36 kilometredir. Bu noktada araç kiralamak isterseniz Wincar web sitesi üzerinden kiralık araçlara bakabilir ve hızlıca rezerve edebilirsiniz.


Türkiye’ nin en seçkin ve en güvenilir hizmet kalitesini sizlerle buluşturmakla birlikte, kurumsal araç kiralama firmaları ile anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’nin her yerinde araç kiralama hizmeti ve Vip transfer hizmeti sunmaktadır. Zengin araç filosu, çok sayıda marka ve modeli bünyesinde bulundurması sebebiyle Wincar ziyaretçilerine geniş seçenekler ve fırsatlar sunmaktadır.


 


GAP Havalimanı’ndan Araç Kiralama Nasıl ve Nerede Yapılır?


Gap Havalimanına indiğinizde şehirde toplu taşıma araçlarının zahmetine katlanmamak ve rahat ve özgürce gezebilmek için Wincar aracılığıyla araba kiralayabilirsiniz. İnternet adresimiz üzerinden kişi sayınız ve seyahatinizin türüne uygun kiralık araçları görüntüleyerek fiyat karşılaştırması yapabilir ve bütçenize en uygun aracı kiralayabilirsiniz. 


Şanlıurfa GAP Havalimanı, 2007 yılının 17 Haziran tarihinde kurulmuştur. Kent merkezine olan uzaklığı 35 km olarak belirlenen bu havaalanının apron kapasitesi ise 8 uçaktır. Bununla beraber 12.000 m2 boyutundaki terminal binası aracılığıyla tüm hizmetlerini gerçekleştirmektedir.


Terminal binasının önünde ise yaklaşık 500 tane aracın sığabileceği bir otopark bulunmaktadır. İç hatlar için seferler düzenleyerek hizmet vermesinin yanı sıra Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen yolcular için Suudi Arabistan’a seferler düzenlenmektedir. GAP pisti Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan en uzun havaalanı pisti olarak bilinmektedir. 


 


Şanlıurfa Araç Kiralama Fiyatları Nasıldır ?


Her şehirde olduğu gibi Şanlıurfa’da da alternatif olarak bir çok araç kiralama şirketi bulunmaktadır Wincar araçlar arasından ihtiyacınıza ve bütçenize en uygun aracı bulmanıza olanak sağlar. Araç kiralama fiyatları şehrin genel fiyatlandırma politikası, aracın modeli ve özel günler gibi birçok etkene bağlı olarak değişiklik göstermektedir.


Konforlu bir seyahat deneyimi ve üst ve orta segmentlerdeki araçlara kolayca ulaşım sağlamak için Wincar internet adresini ziyaret edebilirsiniz. Wincar web sitesinin sunduğu avantajlardan faydalanarak, filtreleme seçeneklerini kullanabilir ve aracınızı çok daha uygun fiyatlara kiralayabilirsiniz. 


 


Şanlıurfa’da Nasıl Araba Kiralanır?


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Orta Fırat bölümünde bulunan Şanlıurfa, doğuda Mardin, kuzeydoğuda Diyarbakır, kuzeybatıda Adıyaman, batıda Gaziantep ve güneyde Suriye toprakları ile çevrelenmiş bir sınır şehridir.


Şanlıurfa, coğrafi özelliği nedeniyle üzerinde birçok bağımsız devlet ve beyliğin kurulmuş olduğu, değişik kültürel oluşumların kaynaştığı bir yerleşim bölgesidir. Gerek tarihinin başladığı ilk çağlarda ve gerekse diğer devirlerde Şanlıurfa, hemen her zaman Doğu ile Batı kültürleri arasında bir köprü olmuştur. 


Bu şehri gezerken toplu taşıma araçları ile zaman kaybetmek yerine aracınızı kiralayarak çok daha konforlu ve zahmetsiz bir şekilde şehirde gezebilirsiniz. Şanlıurfa’yı gezmek için yaklaşık 3 gün yeterli olacaktır. Wincar tüm bu süreçte size fırsatlar sunar.


 


Şanlıurfa’ya Ne Zaman ve Nasıl Gidilir?


Urfa denizden oldukça uzak olması ve düz bir coğrafyaya sahip olması nedeniyle tipik karasal iklim özellikleri göstermektedir. Şanlıurfa’da kış mevsimi çok soğuk, yaz mevsimi ise çok sıcak geçmektedir. En yüksek sıcaklıklar Temmuz ve Ağustos aylarında gözlemlenmektedir.


Bu nedenle Şanlıurfa’yı gezmek için ilkbahar ya da sonbahar mevsimlerini tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. Ara dönemde yapacağınız seyahatleriniz için bavulunuza gündüzler için ince giysiler, akşamlar için ise kalın giysiler ve mont koymanız, beklenmedik hava koşullarına karşı hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır. 


Güneydoğu’nun incisi Şanlıurfa’ya hava yolu ve kara yolu ulaşımı ile gidilebilmektedir. Türkiye’nin birçok kentinden direkt uçak seferlerinin yapıldığı havalimanına dönemsel olarak Avrupa kentlerinden de uçuşlar düzenlenmektedir.


Eğer özel veya kiralık aracınızla Şanlıurfa’ya gelmeyi düşünüyorsanız, İstanbul - Kaynaşlı arasındaki otobanı kullanabilir, Bolu Dağından indikten sonra, tekrar otobanı kullanarak Ankara’ya ulaşabilirsiniz. Buradan Kırşehir-Nevşehir-Niğde, Pozantı-Tarsus ve ardından Gaziantep-Urfa güzergahını izleyebilirsiniz. Şanlıurfa, Ankara’ya 840 km, İstanbul’a ise 1329 km uzaklıkta bulunmaktadır.


 


GAP Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?


Şanlıurfa şehir merkezine 35 km uzaklıkta yer alan Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndan merkeze toplu taşıma ile yaklaşık 45 dakikada ulaşım mümkün. Toplu taşıma araçları, uçağın inişinden 25 dakika sonra havalimanından kalkmaktadır. Dilerseniz Wincar aracılığıyla araç kiralama seçeneğini de tercih edebilir ve kolaylıkla şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.


 


Şanlıurfa Tarihi ve Gezilecek Yerleri


Peygamberler Diyarı Şanlıurfa aynı zamanda efsanelerin şehri olarakta bilinmektedir. Bu efsanelerden biri Hz. İbrahim’in putları kırması üzerine Nemrut tarafından ateşe atılma emrinin verilmesi ve ardından anlatılan olaylardır. 


Büyükçe bir ateşe atılmakla cezalandırılan Hz. İbrahim 7 gün boyunca bu ateşin içinde kalmış ve günler sonunda sağ olarak ateşten çıkmıştır. Bu olayın yaşandığı yer olan Balıklı Göl ve içerisindeki balıklar kutsal kabul edilmektedir. 


Şanlıurfa tarihi hakkında bilinmesi gerekenler yalnızca efsanelerden ibaret değil, bunun yanı sıra şehrin insanlık tarihi için de önemi oldukça büyüktür.


Buğday ilk kez urfa topraklarında yetişmiş ve insanların en önemli tahıl kaynaklarından  biri haline gelmiştir. 


Harran Ovası oldukça verimli bir arazidir. Şehrin; Cilalı Taş Devri itibari ile bir yerleşim alanı olarak kullanıldığı biliniyor. Urfa; Babil, Hitit, Sümer, Ebla, Hurri-Mitanni, Arami, Pers, Asur ve Makedon, Bizans, Roma gibi önemli medeniyetlerin yerleşim noktalarından biri olmuş ve zaman zaman bu medeniyetlerin yönetiminde kalmıştır.


 Belgesellere de konu olan ve “medeniyetin doğduğu yer” olarak adlandırılan Göbeklitepe ise özellikle son yıllarda ziyaretçilerin ilgi odağı konumundadır. Urfa’ya gittiğinizde mutlaka Göbeklitepeye uğramalısınız.


Urfa’ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken diğer önemli seyahat noktaları ise Urfa Kalesi, Eski Şehir Merkezi, Sipahi Pazarı, Ulu Camii, Selahaddin Eyyubi Cami, Eyüp Peygamber Türbesi, Şanlıurfa Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Müslüm Gürses Müzesi, Harran Ovası, Şuayb Antik Şehri ve Halfeti’dir. 


 


Şanlıurfa’da Ne Yenir ?


Şanlıurfa mutfağı Türk kültürü için oldukça önemli bir yere sahiptir. Etin ve sebzenin leziz tatlarının birbirine harmanlandığı Urfa mutfağında pişirme yöntemi olarak genel anlamda fırınlama yöntemi kullanılır. 


Odun ateşi ile buluşan bu leziz yemekler, dünyada oldukça sevilmektedir. Buraya geldiğinizde Semsek (Ağzı Yumuk), Lebeni, Söğülme, Urfa Ciğer Kebabı ,Beli Kırık Kebabı,  Kazan Kebabı, Bostana, Aya Köftesi, Yuvalak Köfte, Tirit, Haside Tatlısı, Şıllık Tatlısı ve Zingil Tatlısı gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmadan dönmenizi önermiyoruz. 


Bu  güzel şehir için anlattıklarımız elbette bunlarla sınırlı değil, Urfa’nın gizemli tarihine vakit kaybetmeden yolculuk yapmak isterseniz, sistem panelimiz üzerinden Türkiye’nin her yerinden kaliteli ve güvenilir araç kiralama şirketlerinden alınan veriler sizler için listelenir. 


Size sadece ihtiyacınıza en uygun ve en avantajlı aracı filtreleyerek tek bir tıkla kiralamak kalır. Wincar ile kolaylıkla fiyatları karşılaştırabilir, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun en ideal aracı  vakit kaybetmeden bulabilirsiniz.
Whatsapp Telefon